PRAŽENÁ KÁVA

Směsi

 Silver Blend

Kávová směs určená pro gastronomii. Káva je velmi vhodná pro přpravu kávy jako espresso. Složena je ze 4 druhů arabik a 1 druhu robusty, v poměru 90% arabika a 10% robota. Skvělá káva oslňující gurmána i běžného konzumenta svým výrazným marcipánovým chuťovým profilem, který ještě umocňuje hořká čokoláda. Káva je směsí 4 druhů arabiky pocházejících z Brazilie, Kostariky, Kenyii a Etiopie, pro doplnění plnosti je použita špetka Indické robusty. Tato směs je plného těla, excelentně se pojí s mlékem. Díky velkému množství „cremy“, plnosti a svému chuťovému profilu, je nedostižná v cappuccinu.

BLACK blend 

Tato velmi výrazná káva, byla vytvořena speciálně pro přípravu kávy espresso. Směs tvoří kvalitní odrůdy kávy arabika pocházející z Brazílie, Kolumbie a Etiopie, které doplňuje kvalitní Indická robusta. Výsledkem je silný vášnivý šálek kávy s vyváženou chutí. V kávě převažuje hořké spektrum chuti, kakao, oříšky s velmi jemnou ovocnou chutí bobulového ovoce. Výborně vyzní v mléčných nápojích jako cappuccino a Café Latte Machiatto. Pro všechny, kterým vyhovuje plná hořká káva s vyšším obsahem kofeinu. 

 

Jednodruhové kávy

Costa rica – Santa Anita

Poslední přímý nákup kávy v Kostarice z farmy Santa Anita z mikroregionu San Antonio nacházejícím se ve West Valley. Káva se zpracovává přímo na farmě, takže má farmář kontrolu i nad zpracováním kávy a nehrozí, že bude úroda smíchána s úrodou z jiných farem. Naše Santa Anita byla zpracována mokrou cestou. Káva je pěstována ve výškách kolem 1300–1350 m nad mořem ve stínu a na velmi úrodné půdě.

Charakteristika: citrusová acidita, rozinky, karamel s dotekem čokolády, vanilky a skořice v krémovém těle. Káva je velmi dobře balancovaná a vysoce kvalitní.

Colombia Huila Supremo

U kávy pocházející z Kolumbie se v poslední době můžete setkávat i s jiným označením než obligátním Supremo nebo Excelso, což byli sklizně smíchané dohromady, tříděné pouze dle velikosti zrn. Díky snaze odborníků a organizace FNC (Federacion Nacional de Cafeteros de Colombia) lze zakoupit kávy z malých farem či od družstev jako například tuto.

Ethiopia Sidamo

Káva přímo z místa jejího narození, z regionu Sidamo z Etiopie. Sidamo leží v jižní části Etiopie pojmenováno je podle národa pocházejícího z Etiopie. Jejich největším politickým útvarem bylo království Kaffa. Místem zrození kávy leží v pralese v regionu Kaffa, kde káva arabica roste divoce. Kávě se v Etiopii říká „Bun“ nebo „Buni“. Zde se dá nelézt spojitost s anglickou výslovností „Kaffa bun“ pro porovnání „Coffee Bean.

Brasil Cerrado Dulce

Brasilská káva ve své nejlepší formě. CERRADO DULCE bezesporu patří mezi poklady v espreso světě. Velmi, ale velmi malá acidita, vulkanická pěna, výborná hutnost s chutí připomínající čokoládu, kde koncová chuť přechází do lískového oříšku a to vše s výraznou sladkostí, kterou by mělo každé zrno z regionu CERRADO mít. Toto vše je optimální charakteristika kávy, kterou má rád každý středoevropan.

Příběh kávy…